2012. szeptember 22., szombat

Szeletelő használata Kimutatás diagramhoz


Az Excel 2010-es verzió egyik újítása a Szeletelő bevezetése. Segítségével felhasználóbarát módon szűrhetjük a Kimutatás tábla értékeit.
A Pivot táblára állva a (Kimutatáseszközök \ Beállítások \ ) Szeletelő beszúrása menüpontra kattintunk, majd kiválasztjuk, mely mező értékeire szűrve szűkítsük a kimutatásunkban megjelenő adatokat. A képen a Northwind mintaadatbázis Értékesítési elemzés nézetéből készített Kimutatást láthatjuk, mellette a Terméknév mezőből készített Szeletelőt. A Szeletelőben az adott mező választható értékei jelennek meg.

A Kimutatás táblához kapcsolódóan diagramokat tudunk készíteni, amelyek automatikusan visszatükröznek minden olyan módosítást, amit a Kimutatás táblán végzetünk. Ha megváltoztatunk egy adatmezőt, vagy például az oszlopokban cseréljük le az aktuális nézetet, a változtatás valós időben, manuális beavatkozás nélkül a diagramon is megjelenik.A Szeletelő és Kimutatás diagram együttes használatával dekoratív és interaktív dashboard-ok, jelentések készíthetők.

Linkek:
http://www.excelguru.ca/content.php?263-Retrieving-Selections-From-A-PivotTable-Slicer

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése